Kerstmarkt Valkenburg 2022

Kerstmarkt Valkenburg vindt plaats van 18 november 2022 t/m 8 januari 2023. Er wordt dit jaar gevraagd om je bezoek van te voren te plannen. Kerstmarkt Valkenburg is sinds een aantal jaren uitgegroeid tot Kerststad Valkenburg. In de loop van vele jaren is een samenwerking ontstaan van unieke en grote kerstactiviteiten tijdens de kerstperiode in Valkenburg.

Kerstmarkt Valkenburg vindt plaats van 18 november 2022 t/m 8 januari 2023.
Er wordt dit jaar gevraagd om je bezoek van te voren te plannen.

Kerstmarkt Valkenburg is sinds een aantal jaren uitgegroeid tot Kerststad Valkenburg. In de loop van vele jaren is een samenwerking ontstaan van unieke en grote kerstactiviteiten tijdens de kerstperiode in Valkenburg. Inmiddels bestaat Kerststad Valkenburg uit de volgende deelnemers.

Kerstmarkt Gemeentegrot

De kerstmarkt in de Gemeentegrot is de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa.
In 2018 reikte een internationale jury in Madrid de Award uit aan de kerstmarkt van Valkenburg: European City of Christmas 2018. De kerstmarkt Valkenburg is zelfs als enige Nederlandse stad genomineerd voor European Best Christmas Market 2020 en behaalde daar de 9e plek.

Valkenburg is ook de enige plaats in Nederland waar de Kerstmarkt zowel boven- als ondergronds plaatsvind. Voor de 37e keer is deze kerstmarkt onderaan de Cauberg.

Laat u verrassen in de ruime, lange gangen door de mooie decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen.

Openingstijden Kerstmarkt Gemeentegrot 2022

18 november t/m 30 december 2022:
ma-vr : 11:00 – 19:00 uur
za-zo: 10:00 – 19.00 uur

Kijk voor het programma en de kinderkerstmarkt op de website van de gemeentegrot.

24  december: 10:00 – 18:00 uur
🎄25 december:            gesloten

🎄26 december:  11:00 – 18:00 uur

30 december: 11:00 – 18:00 uur

Let op: bij de grot is géén dagkassa aanwezig, koop je tickets voor de Kerstmarkt online.

Kerstmarkt Fluweelengrot

De sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot is voorzien van veel Lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties.

Er zin meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten. U ziet tijdens de Kerstmarkt in de Fluweelengrot stands met kerst- en cadeauartikelen en oude ambachten. Daarnaast ook de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en een unieke 18de eeuwse kapel.

Openingstijden Fluweelengrot

18 november t/m 30 december 2022:
Alle dagen open van  10.00 – 17.00 uur
behalve: 25 december gesloten

Let op: bij de grot is wel een  dagkassa aanwezig, echter is het aan te raden om  je tickets voor de Kerstmarkt online te kopen.
De Fluweelengrot is toegankelijk voor rolstoelen. Honden zijn niet toegestaan.
Voor prijzen en tickets zie de website Kerststad Valkenburg.

Kerst in Mergelrijk

MergelRijk is één van de mooiste historische mergelgroeves. U ziet prachtige mergelbeelden in intieme Kerstsfeer die de vele verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Er wordt een unieke film van het Kerstverhaal vertoond, gemaakt door de van TV bekende mergeltekenaar. Als hoogtepunt mag iedereen er zelf een eigen Kerstsouvenir van mergel maken.
MergelRijk is ook deelnemer aan de Route d’Amuse. Combineer uw culinaire wandeling door Valkenburg met een bezoek aan MergelRijk.

Openingstijden Mergelrijk

MergelRijk is tijdens Kerststad Valkenburg (van 19 november tot en met 8 januari 2022) dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Behalve op Nieuwjaarsdag.
MergelRijk is op beide Kerstdagen geopend! Plan je bezoek aan Kerststad Valkenburg vooraf. Tickets zijn alleen online te koop op datum en tijdvak.
Tickets dienen vooraf besteld te worden.

Route d’Amuse

Een gezellige wandeling met amuses door het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet u van een aantal heerlijke amuses bij 4 horecagelegenheden. U kunt kiezen uit 3 verschillende wandelroutes. Alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringt. Kinderen krijgen een  passende kinder-amuse.

Openingstijden Route d’Amuse

Je kunt kiezen uit 3 culinaire wandelroutes met heelijke lekkernijen van 18 november 2022 t/m 8 januari 2023. Dagelijks zijn de wandelingen te starten tussen  12.00 en 14.00 uur . De routekaart inclusief hapjes kost € 11,95 p.p.
Meer info op: www.route-damuse.nl
TIP: De zondagen vanaf 1 december zijn gezellig maar ook erg druk. Indien mogelijk ga op een doordeweekse dag en geniet van meer service en ruimte.

Santa’s Village

Tijdens de winterperiode verandert het Th. Dorrenplein in hartje Valkenburg in het  sprookjesachtige Santa’s Village. De originele, uit larikshout opgebouwde, chalets hebben een authentieke uitstraling. In de chalets worden hoofdzakelijk kerstgerelateerde artikelen en etenswaren zoals heerlijke oliebollen, crêpes, churos en reibekuchen aangeboden. Uiteraard zal ook de originele Glühwein niet ontbreken.

Magische groevetocht onder begeleiding van een kerst-elf

Een speciale beleving in de groeve onder het Sprookjesbos: Frosty Fairytale & Cavern Quest. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Landal Christmas Parade

2 x per week trekt er een Kerst Parade door de straten van Valkenburg
Op woensdagen tussen 19 november en 21 december om 19:00 uur en op de zaterdagen om 19:30 uur.
Publieksvakken op het Walramplein, dr. Erensplein en de Pelerinstraat. 
Op het Walramplein zal de meeste plek zijn om te kijken. 

Winter Wonderland

Ervaar het Kerstverhaal in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagroeve.

Europa’s grootste zingende kerstboom
in een prachtig sprookjesachtige setting staat Europa’s grootste zingende kerstboom, verlicht met wel 5000 lampjes en een 10 tal kaarsen en kerstballen die bij inworp van een klein bedrag gaan zingen.  Met uw inworp steunt u tevens een goed doel.

Smaakvol eten en drinken
Naast de vele horecagelegenheden in het centrum kunt u in Santa’s Village genieten van heerlijke warme hapjes en drankjes zoals Glühwein, warme wafels enz..
Voor u en de kleintjes zijn er nostalgische attracties en uiteraard staat Santa de Kerstman op gezette tijden weer klaar om samen met jullie op de foto te gaan staan.

Kerstshoppen
Een bezoek aan Santa’s Village is tevens de ideale gelegenheid om ook een bezoekje te brengen aan het gezellige winkelcentrum van Valkenburg. Sla twee vliegen in één klap en laat je verrassen door het winkelaanbod in de sfeervolle kerststad. Een groot gedeelte van de 70 winkels in het centrum verzorgen prachtige kerstetalages. Vertrekkend vanaf Santa’s Village vind je een perfecte aansluiting op de verschillende winkelstraten. Met de smaakvol verlichte straten maakt het dat Valkenburg aan de Geul echt dè Kerststad van Nederland is.

Kortom: er is veel te beleven tijdens de kerstmarkten Valkenburg. Te veel om in een paar dagen te beleven. Vakantiewoning Valkenburg staat voor je klaar en heeft ook andere tips in de omgeving.
kerstmarkt Valkenburg- appartement valkenburg vakantiewoning | vakantiewoningvalkenburg.nl

Nog niet genoeg aan de kerstmarkt van Valkenburg?

Combineer de kerstmarkt in Valkenburg met een bezoek aan Maastricht voor Magisch Maastricht

Heb je zelf nog leuke kersttips in Zuid-Limburg? Deel ze hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *