Vakantie Limburg

Vakantie in Zuid-Limburg

Een vakantie in Limburg is als een vakantie in het buitenland. Niet voor niets wordt Limburg wel vaker het buitenland van het binnenland genoemd.
Limburg onderscheidt zich bijvoorbeeld al door de natuur en de heuvels. Vandaar dat een vakantie in Limburg ook ideaal is voor fietsers. Een fietsvakantie in Limburg vergt de nodige conditie. Vooral in het zuiden, ten zuiden van Sittard zijn er stevige klimmen te doen.

Ideaal voor wandelvakantie in eigen land

Voor een wandelvakantie ben je in Limburg ook aan het goede adres. Er zijn vele mooie natuurgebieden te vinden in Limburg.
Vlak bij vakantiewoning Valkenburg ligt bijvoorbeeld natuurpark Ingendael. Zo kun je via een mooie natuurroute wandelen naar Valkenburg en genieten van de natuur, de wilde bloemen en planten, Konikspaarden en Schotse Hooglanders.

Maastricht ligt op een kwartiertje afstand, waar je prachtig kunt wandelen op de Sint Pietersberg.

Maastricht is natuurlijk niet alleen leuk om te wandelen, er is ook veel te zien op cultuurhistorisch gebied.
Meer daarover is te lezen in het blog over Maastricht.

In onderstaande video komen o.a. het 5-sterrenlandschap van zuid Limburg, het drielandenpunt, de Amerikaanse begraafplaats in Margraten en wandelparadijs Limburg aan bod:

Shoppen in Limburg

Als je van shoppen houdt zit je goed in Limburg. Maastricht heeft een prachtige binnenstad waar het heerlijk shoppen is.
Outletcentrum Roermond is zeer geliefd bij mensen die van merken houden. Het is een prima tussenstop op de terugweg van je verblijf in vakantiewoning Valkenburg.
Zou het voornamelijk regenen dan is het grootste overdekte winkelcentrum in zuid Limburg, de Makado in Beek een aanrader.

Of wil je je verblijf ècht Limburgs houden, dan zijn de grotten in Maastricht of in Valkenburg the place to be.

Hieronder een video met wat er zoal te doen is op 10 minuten afstand van vakantiewoning Valkenburg:

Het hele jaar door vakantie in Limburg

Vakantie in Limburg is tegenwoordig niet meer voorbehouden aan het zomerseizoen. Juist in de winter is er ook veel te beleven, met alle kerstmarkten in de buurt.

Vanuit vakantiewoning Valkenburg zijn veel steden binnen een half uur te bereiken. Niet alleen in Nederlands Limburg, maar ook in Belgisch Limburg en in Duitsland. Denk daarbij aan steden als Tongeren, Hasselt, Luik, Genk en Aken.

Vakantiewoning Valkenburg heeft een eigen keuken maar er zijn ook genoeg restaurants op loopafstand.